Teknikarv TAM70 Första ångtåget på nya Haparandabanan, DVD
-40%

Första ångtåget på nya Haparandabanan, DVD

Första ångtåget på nya Haparandabanan, DVD
kr119.40

By buying this product you can collect up to 119 points.

kr199.00 -40%
 In Stock
  • Secure payment in our shop! Secure payment in our shop!

Description

Första ångtåget på nya Haparandabanan, DVD.

En film från ångtågskörningen BodenHaparanda i september 2012, med resa på nya Haparandabanan några månader innan den öppnades för trafik. Tåget drogs av B-loken nr 1037 och 1085 samt hade 15 vagnar från Bergslagernas Järnvägssällskap och Malmbanans Vänner. Veterantåget åkte också över gränsbron, fram till Torneå station i Finland.

Drygt 400 personer åkte med första ångtåget på nya Haparandabanan i september 2012. Bergslagernas järnvägssällskap, BJs, tillsammans med Malmbanans vänner, MBV, arrangerade första ångtåget och körde på nybyggda järnvägen mellan Kalix och Haparanda några månader innan den öppnades för trafik. Banan är byggt rakt och fint för 200 km/h, men nu fick ångtåget nöja sig med 30 km/h innan banan officiellt öppnades. Från Haparanda blev det också en resa över till Torneå i Finland. Tillbakaresan gick på gamla banan via Karungi. Det blev lite repris på sista ångtåget sommaren 2010, men nu i vackra höstfärger, och enda möjligheten att hinna med resan på en dag.

Dragkraft var de bägge B-loken 1037 och 1085, och totalt blev det 34 mil med ångtåg under dagen. Av tågets 15 vagnar var det åtta sittvagnar. Resan var populär hos allmänheten, och den lockade också järnvägsintresserade. I tre vagnar åkte resande från Svenska järnvägsklubben, SJK som kommit med anslutande nattåg söderifrån.

Filmen är textad på svenska och engelska.

Filmdata TAM70 Första ångtåget på nya Haparandabanan

--------------------------------------------------------------------------------
Längd Huvudfilm: omkring 60 min, blir bestämt under slutproduktionen
Typ DVD-5
Format Huvudfilmen 16:9
Ursprungligt material Huvudfilm: Högupplöst video HDV 1080/50i, samt några få scener Avchd (720/50p och 1080/25p), stereoljud
Redigering Digitalt
Speaker Valbart ljudspår med eller utan speaker
Textning Valbar textning på svenska och engelska
Extramaterial Meny för val av avsnitt
Trailer till andra filmer
--------------------------------------------------------------------------------

Specification

Teknikarv
TAM70
1 Item