ATLASt Models 1005 Motorbåt Solo Ruff
1:10

Motorbåt Solo Ruff

Motorbåt Solo Ruff
2 799,00 kr

Denna produkt ger dig 2799 bonuspoäng.

 I Lager
  • Betala säkert i vår webshop! Betala säkert i vår webshop!

Beskrivning

Motorbåt Solo Ruff.

Solö Ruff, en modell i skala 1/10 av Storebro Royal Cruisers klassiska 24 fots kabinmotorbåt med mahognyskrov. Båten ritades av Einar Runius och blev en succé som fortfarande kan upplevas både i Norden, Europa och i Nord Amerika. Målsättningen var att bygga en motorbåt som var vacker att se på men ändå rymlig, hyfsat snabb med en Volvo Penta motor samtidigt som priset skulle vara överkomligt. Totalt blev det 4 versioner av Solö Ruff från startåret 1951 till sista produktionsåret 1964 och vår modell har mest gemensamt med de båtar som byggdes runt 1960. Solö Ruff exporterades även till Nord Amerika och hette på andra sidan Atlanten The Baltic Sea Chaser. Ni kan uppleva mer av produkterna från Storebro Bruk och Storebro Royal Cruiser på Bruksmuséet i Storebro, Vimmerby, Småland.
Denna modell är konstruerad så att skrovet skall vara enklare att bygga genom att man bygger varje halva för sig och sedan sammanfogar de 2 halvorna till den slutliga produkten. Modellen har stor detaljrikedom och har tillkommit i samarbete med Lennart Ivarsson på Storebro Trading som tidigare drev Storebro Royal Cruiser AB när Solö Ruff byggdes.

Info:
Skala 1:10
Längd 72,5 cm
Bredd 22,5 cm
Höjd 20 cm
Svårighetsgrad = medel

1:10, Solö Ruff motorbåt. En modell av den klassiska mahogny motorbåten som byggdes åren 1951-1964 av Storebro Royal Cruiser i Småland.
Modellen är komplett med laserskuret trä, nytillverkade fittings och bygg-instruktioner.

Specifikation

ATLASt Models
1005
1 st
Specifikation
Skala
1:10

Relaterade produkter