Media BOK17 Allt om Modelltåg 5

Allt om Modelltåg 5

Allt om Modelltåg 5
165,00 kr

Denna produkt ger dig 165 bonuspoäng.

 Slut i lager
  • Betala säkert med Netaxept eller Swish Betala säkert med Netaxept eller Swish

Beskrivning

Allt om Modelltåg 5.
Redaktörer Lars Olov Karlsson, Rutger Friberg och Christer Engström

Bokserien Allt om Modelltåg har nu kommit ut fem år i rad. Det är dock ingen årsbok eftersom materialet är tidlöst med artiklar om det mesta som förknippas med begreppet modelltåg. Många välkända gästprofiler medverkar i denna bok, Kenneth Landgren, Anders Linde och Hans Svensson är några av flera.

Sätt dig i läsfåtöljen och koppla av med den fantasifulla historien om hästmarknaden i Lilliansund. Följ med till några svenska pärlor som Bergakungens sal, Malmbanan i modell nere i LKAB-gruvan i Kiruna eller på ett återbesök till Lennart Möllers anläggning som växt ytterligare. Vi tittar också, som vanligt, bakom kulisserna hos modelljärnvägsindustrin denna gång hos Zimo.

Läs om några av modelljärnvägshobbyns mästerbyggare. Vi tittar närmare på Stig Nybergs H0-postvagn i mässing, Gunnar Axelssons scratchbyggen av postvagnar samt Felix Nyströms kreativa lösningar för bakgrundsbygge.

Mängder av byggtips finns också. Till exempel hur man bygger om D-lok från Jeco. Det finns även flera beskrivningar av förebilder som kan ge uppslag för modellrallaren. Däribland omformarstationer, Dollartåget, SJs ångfinka, Årjängs stationsområde och tågsammansättningar från 1960-talet.

ISBN 91-7243-032-X

Specifikation

Böcker
BOK17