SR Modell 12081 Växelväljare liten (4-pack)
1:87 VI IV V

Växelväljare liten (4-pack)

Växelväljare liten (4-pack)

kr99.00

By buying this product you can collect up to 99 points.

 In Stock
  • Secure payment in our shop! Secure payment in our shop!

Description

Växelväljare liten (4-pack).

Skala: H0
Era: IV-VI (ca 1980-)

Växelväljare används för att lokalt manövrera en elväxel. Det finns två vanliga varianter: en större modell som är monterad på ett litet upphöjt skåp samt denna som är monterad på en enkel stolpe. Lampan ovanpå är normalt släckt då växeln fjärrstyrs av tågklareraren men lyser när växeln går att manövrera lokalt och har intagit ett verifierat läge. Vid manöver slocknar lampan och är släckt till det att växeln åter intagit ett verifierat läge.

Placering

Sitter oftast i närhet till växeln, stolpens längd kan variera beroende på placering. Inte helt sällan är den inte längre än att knapparna hamnar i knähöjd men kan lik väl vara så lång att de hamnar i ansiktshöjd. På platser där det är många spår och mycket trafik placeras ofta flertalet stolpar tillsammans på en säker plats istället för vid varje växel.

Om produkten

Vår modell är gjord i resin och sitter fast i en stödstruktur som behöver klippas bort försiktigt. Lämpligt lim vid montering är CA-lim. Växelväljarna kommer omålade, stolpen är ofta gulmetallic och den lilla plåtlådan uppepå med knappsats, gul med svarta knappar. Lampan har ofärgat glas.

Specification

SR Modell
12081
17 Items
Specification
Scale
1:87
Epoch
IV
V
VI

Related products